top of page

Blue Flash 07/2022

Onderhandelingen Flexibel Reward Plan

Enkele reacties

Niet alleen de vakbonden maar ook de personeelsleden zijn zwaar ontgoocheld over de voorstellen van de directie.

We hebben behoorlijk wat reacties gehad na onze communicatie in gemeenschappelijk vakbondsfront op 4 juli. Enkele reacties van collega's die we graag met jullie delen :"Helaas zie ik geen enkele verbetering van het loonpakket in de eisen van de vakbonden (behalve dan een verhoging van 50€ in het niet-geïndexeerde flexbudget en voor zover je dat dan een echte verhoging kan noemen). Trouwens de ambtenaren krijgen een loonsverhoging van 3 tot 7%, bovenop de index, want “het is al 20 jaar geleden dat ze nog eens een verhoging gekregen hebben” (Petra de Sutter). Ik heb meer dan 30 jaren dienst en ik herinner me geen enkele substantiële verhoging van de barema’s. Alleen maar jaren van afbouw".


"Hoe kan je iemand electrische wagens opleggen als de infrastructuur er gewoon niet is"?


"Hoe je het draait of keert, een vermindering van de kortingen blijft een platte besparing op de kap van de werknemer"!


Mogelijkheid om overschot van het flexbudget te kunnen storten in een groepsverzekering.

(naar analogie van het systeem dat toegepast wordt voor de directie en senior experts ), want vandaag kan enkel voor de gewone medewerker zijn Star Fund geoptimaliseerd worden en dat zijn kruimels in vergelijking met een groepsverzekering.


Uit het verleden heb ik om allerlei redenen steeds extra-baremiek loon bijgekregen omdat ze categorieverhoging niet konden of wilden geven.

Ik heb dus momenteel ongeveer 30% van mijn loon in extra-baremiek = cafetariaplan wat mij in de huidige inflatiecontext jaarlijks aardig wat verlies oplevert.

Ik zou dus zeer graag de mogelijkheid hebben om de omgekeerde beweging te doen.


Ik heb een overschot op mijn flexbudget, en ik wil geen iPad, of iPhone bestellen als ik die niet nodig heb. Overheveling naar baremiek ?


Bedankt voor jullie talrijke reacties, we kregen heel wat mails. Helaas kunnen we ze niet allemaal publiceren maar hebben uw verzuchtingen mee opgenomen tijdens de onderhandelingen. We wachten op verdere reactie van de directie.Nationale info : De Loonnormwet

Op 29 juni gingen de vakbonden naar het parlement!

Meer dan 87 000 mensen ondertekenden immers de petitie van de drie vakbonden, dus MOEST de regering het debat aangaan.

Waarom?

De loonnormwet van 1996 zorgt ervoor dat jouw loon met slechts 0,4% mag stijgen, zelfs al maken heel wat bedrijven forse winsten.

Werknemers verdienen toch ook een eerlijk deel van de koek!

De wet blokkeert vrije loononderhandelingen verder op sector- en bedrijfsniveau. Lonen die stagneren, terwijl alle levenskosten stijgen? Niet met ACLVB!

De koopkracht moet omhoog, en dat kan enkel met vrije onderhandelingen!

Wij blijven aan de alarmbel trekken en laten dit thema niet los.


Indexverhoging op de lonen


Goed nieuws! Vanaf 1 juli 2022 stijgt je loon met 0,91%. Dit komt omdat er in het PC 310* waarin je werkt een indexatie is voorzien op sectorvlak.

De ACLVB gaat voor betere arbeids- en loonvoorwaarden op sectorniveau.

Dankzij lidmaatschap versterk je deze stem aan de onderhandelingstafel.Ontdek de nieuwe barema's hier ↷

20220701-ervaringsbarema_pc310_-_juli_-_augustus_2022_0
.pdf
Download PDF • 62KB

Het EK voetbal voor vrouwen

Van 6 juli tot 30 juli 2022 gaat het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal door in Engeland. Doordat het EK voor mannen (vanwege corona) een jaar is opgeschoven naar 2021 vindt het vrouwenvoetbal plaats in 2022. De "Red Flames" spelen hun eerste wedstijd tegen Ijsland op zondag 10 juli.


De lijst met landen waar de nationale vrouwenploeg dezelfde wedstrijdpremies krijgt wordt steeds langer maar helaas in België blijft het voorlopig wachten op die stap.

We onderstrepen nog eens onze gedachte rond gelijkwaardigheid : Equal treatment, Equal pay !

Je vindt hier alvast de wedstrijdkalender.

22-0295_EK kalender vrouwen_WEB_N (002)
.pdf
Download PDF • 119KB


Comments


bottom of page