top of page

Blue Flash 01/2023Dear Colleague


We staan weer voor een nieuw jaar. 2023 is ingezet

Wishing each other good health is more than a cliché. We think about the future. A new year full of challenges, new opportunities.

We denken na over hetgeen goed was, maar ook wat beter kon het afgelopen jaar.

There is currently a lot of uncertainty and dissatisfaction among the staff. Customers no longer put ING first. The press recently confirmed by means of a survey that ING is among the worst in the class.

De zwarte piet wordt doorgeschoven naar het personeel met een op zijn minst een heel eigenaardige manier van evalueren.

Wij zeggen duidelijk aan de directie: "YOU NEED TO IMPROVE".

Geef uw personeel de middelen om hun dagtaak op een fatsoenlijke manier te volbrengen. Zet de klant centraal en beantwoord aan de echte noden van uw klant.

Geef meer aandacht aan de commerciële slagkracht van uw Sales en heb meer oog voor het genereren van business opportuniteiten veeleer dan het besparen op de kosten. Digitaliseren is niet hetzelfde als saneren.

De directie kondigde al aan dat er belangrijke dossiers liggen te wachten dit jaar, maar laat het achterste van hun tong niet zien! Wij zijn dus op ons hoede.

Zoals steeds blijven wij ook in dit nieuwe jaar uw belangen verdedigen ! Individueel en collectief.


Samen met het nieuwe jaar komen we met goede voornemens, met goede intenties en focussen we op het positieve.

Zoals steeds kan u rekenen op onze afgevaardigden. Zit u met vragen – contacteer ons.


Onze beste wensen voor 2023!

Your ACLVB/CGSLB team


Evaluationgate ?

Wij kregen enorm veel klachten van collega’s betreffende hun evaluaties.

Behoorlijk wat collega's kregen lukraak en onverwachts een slechte evaluatie.

We hebben deze wantoestanden dan ook meerdere malen aangekaart met de directie.
Het kan niet zijn dat werknemers worden geevalueerd volgens voorafbepaalde quotas (% need to improve,% good, % excellent) die in team mogen worden verdeeld.

Op deze manier verliest dergelijke evaluatie elke geloofwaardigheid en wordt het motiverend karakter ondermijnd.

Werknemers verwachten dat ze op een objectieve manier en naar waarde worden geevalueerd. Een evaluatie moet op een correcte manier worden gedaan volgens de Specific Measurable Actionable Realistic Timebound methode.

Er moet tevens rekenig worden gehouden met bepaalde omstandigheden/wantoestanden waar de werknemer weinig of geen vat op heeft (onderbezetting, onvoldoende opleiding, technische beperkingen (IT),....).


Weet dat je in elke fase van de evaluatieprocedure je kan laten bijstaan door een syndicaal afgevaardigde. Meer info vind je terug op onze webpagina prestatiemanagement


Ontevredenheid over de doelstellingen en evaluaties van 2022, suggesties, opmerkingen voor 2023, angst om in beroep te gaan, om niet te tekenen... Vertel het ons!

Om je zo goed mogelijk te verdedigen is het belangrijk dat je ons op de hoogte houdt!

Laat het ons weten => volledige discretie verzekerd.


Index salaris januari 2023

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2023 stijgt je baremiek loon met 1,87 %.

Dit komt omdat er in het PC 310* waarin je werkt een indexatie is voorzien op sectorvlak.

ACLVB/CGSLB is pushing for better working and wage conditions at sector level. Thanks to your membership you strengthen this voice at the negotiating table.Indexatie 2022

Januari 2022

1,30 %

Maart 2022

2,35 %

Mei 2022

1,68 %

​Juli 2022

0,91 %

September 2022

1,54 %

November 2022

2,33 %

Totaal 2022

10,11 %

Indexatie 2023

Jan 2023

1,87%

Gezondheidsklachten bij beeldschermwerk voorkomen?

Dat kan aan de hand van volgende richtlijnen en tips in deze folder.


Straks geen ziektebriefje meer nodig bij 1 dag afwezigheid


Je zal voortaan als werknemer geen medisch getuigschrift (ziektebriefje) meer hoeven voor te leggen voor één dag afwezigheid door arbeidsongeschiktheid. Je zal dat maximaal drie keer per kalenderjaar kunnen doen.

Een nieuwe toevoeging aan de arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978 bepaalt dat je als werknemer driemaal per kalenderjaar niet verplicht bent een geneeskundig getuigschrift voor te leggen voor de eerste dag van arbeidsongeschiktheid.


Deze vrijstelling geldt zowel voor een arbeidsongeschiktheid van één dag als voor de eerste dag van een langere periode van arbeidsongeschiktheid. Je weet immers niet altijd van tevoren hoe lang je ziek zal zijn. Wanneer je na één dag arbeidsongeschiktheid vaststelt dat je gezondheidsprobleem langer zal duren, kan je dus ook van deze maatregel gebruikmaken. Dat om te vermijden dat je je arbeidsongeschiktheid met terugwerkende kracht moet laten vaststellen. Je moet in dat geval een ziektebriefje voorleggen vanaf de tweede dag van arbeidsongeschiktheid.

Wel dien je je werkgever nog steeds meteen en tijdig in te lichten van je arbeids-ongeschiktheid.

Als je gebruik wil maken van de nieuwe vrijstelling, hoor je je werkgever onmiddellijk te laten weten op welk adres je tijdens je eerste dag van arbeidsongeschiktheid verblijft, tenzij het om je gewone thuisadres gaat dat bij je werkgever gekend is. Op die manier blijft een medische controle mogelijk.

Je bent overigens niet verplicht gebruik te maken van de vrijstelling, je kan er nog steeds voor kiezen om vanaf de eerste dag arbeidsongeschiktheid een ziektebriefje in te dienen.


Vernieuwde website ACLVB@ING


We zijn blij om je vanaf heden onze vernieuwde site te mogen voorstellen.

We zijn geen professionele webdesigners maar zijn trots op het resultaat.

Het is voor ons van essentiëel belang om jullie zo goed en zo snel mogelijk te informeren over het reilen en zeilen binnen de bank.

Om jullie optimaal ten dienste te zijn is het meer dan opportuun dat er een goede wisselwerking is tussen het personeel en onze vakbond.

Jouw info, suggesties en opmerkingen zijn dan ook meer dan welkom.

Contacteer jouw ACLVB afgevaardigde of stuur een mail naar: BE-CGSLB-ACLVB.

Alles wordt uiteraaraard vertrouwelijk behandeld.


Know that you can always consult the latest information on our Yammer group ACLVB-CGSLB !Nog geen lid van ACLVB?

Voor slechts een geringe bijdrage ben je slim verzekerd en geniet je van een ruime professionele service doorheen alle fases van je loopbaan.

Spring even binnen of geef ons een seintje. Je vindt onze contactgegevens hier Of maak het jezelf gemakkelijk: sluit je online aan via https://www.aclvb.be/nl.Overtuig je collega’s, familieleden en vrienden van de vele voordelen van het ACLVB-lidmaatschap. Met hoe meer leden we zijn, hoe krachtiger we onze stem kunnen laten weerklinken en voor hoe meer werknemers we solidariteit echt kunnen waarmaken.


Lees meer over alle voordelen in onze brochure !


Bezoek www.aclvb.be


Ledenvoordeel : Geniet nu ook van 17% korting bij Farmaline!

Looking for medicines and care products at a low price and delivered to your home or to a collection point? Order easily at Farmaline, the online pharmacy. Discover more than 40 000 products from 1 000 approved brands! Link
Comments


bottom of page