top of page
< Back

Bart Peeters

Nationaal Woordvoerder - Coordinateur National

Bart Peeters

Bart Peeters – 54 jaar - 29 jaar anciënniteit – Gehuwd & 2 kinderen

Ik ben begonnen in de bank in 1995 als dossierbeheerder documentaire kredieten. In 2001 stapte ik over naar een commerciële functie als adviseur electronisch bankieren waar wij  instonden voor de automatisatie van de betalingen bij Business klanten. In 2007 werd Product Manager Payments mijn nieuwe thuisbasis. Belast met de uitrol van de SEPA betalingen mocht ik gedurende die periode ook in een cross border structuur werken met collega’s van ING Nederland. Tevens maakte ik deel uit van de Febelfin SCT groep als vertegenwoordiger van ING.

In 2012 kwam ik de eerste keer op als kandidaat bij de sociale verkiezingen en in 2016 werd me gevraagd om woordvoerder van ACLVB te worden. Een missie die werd aangegaan met veel passie, ondanks de vele uitdagingen die mijn pad kruisten . Denken we maar aan onder andere de aankondiging van de Wet Renault in oktober 2016 en de Covid periode in 2020  en de versnelde invoering van het telewerk die daarop volgde.

Ook onze eigen interne werking werd aangepakt met ook hier digitalisatie voorop, een verbetering van onze communicatie en een verhoogde visibiliteit op de werkvloer.

Het leiden van een team van personeelsleden die vertegenwoordigd zijn in verschillende lijnen van de bank, hun inspraak en motivatie en het vertrouwen dat zij mij geven zijn mijn energizers om mij te blijven inzetten voor onze fractie.

ACLVB is als enige vakbond niet politiek gebonden, wat sommigen ook mogen beweren. Dat is zo in de statuten van ACLVB bepaald.

Wij zijn er voor alle personeelsleden, ongeacht graad of categorie, bedienden & kaders.  Dit dragen wij ook uit, over de taalgrens heen,  aan de onderhandelingstafel en in het sociaal overleg.

Trouw aan ons DNA durven wij zeggen waar het op staat. Elke dag opnieuw !
bottom of page