top of page

NSD COMMUNICATIE GVFDe 13de bracht helaas géén voorspoed, want maandag verlieten de vakbonden opnieuw de onderhandelingstafel!


Waarover gaat het?

De ruling rond het Flexible Reward Plan (afspraak met fiscale en sociale zekerheid) moet verlengd tegen einde 2022! Ter voorbereiding hadden de vakbonden alvast enkele voorstellen gedaan ter uitbreiding van de keuzes.

MAAR… de werkgever wenst hierbij ook enkele wijzigingen door te voeren en -volgens onze inzichten toch- kostenbesparingen te realiseren in de voorstellen die ze op tafel legde.

ONAANVAARDBAAR voor ons!

Waarom:

  • Een vermindering van de korting die we in DOTS krijgen. 25% zou nu plots maar 15% meer worden!

  • Elke medewerker zou € 300 bruto baremiek maandloon naar het Flex budget zien overhevelen, gevolg is dat deze hierdoor niet meer geïndexeerd wordt!

  • De korting voor de elektrische wagens (EV) stort in elkaar! Van 30% korting naar 10%!

  • Vanaf september kan je enkel nog kiezen voor een elektrische wagen!

  • Leaseplan op 60 maand ipv 48 met hogere lease prijs!

  • Uitbreiding Medexel dekking, maar de kost is exclusief voor de medewerker!

De werkgever weigert echter om ook maar iets aan het voorstel te veranderen. DAAROM hebben we met het Gemeenschappelijk Vakbondsfront opnieuw de tafel verlaten. Jammer, want de tijd dringt toch wel om tot een degelijk nieuw akkoord en ruling te kunnen komen. Dit in hét belang van éénieder, zowel de medewerkers (koopkracht,…) als de directie (aantrekkelijke werkgever met tevredenheid medewerkers, …)!

Hopelijk ziet de werkgever in dat je niet éénzijdig kan onderhandelen. Koopkracht en behoud van de loonindexering blijven voor alle vakbonden de voornaamste strijdpunten!


WERKGEVER NEEM UW VERANTWOORDELIJKHEID

WIJ ZULLEN DAT DAN OOK OPNIEUW DOEN!20220613 NSD Communicatie GVF NL
.pdf
Download PDF • 129KB

Comments


bottom of page