top of page

NIEUWSBRIEF ACLVB SEPTEMBER 2021 Voorzichtigheid is de moeder der wijsheid

Feedback van het buitengewone Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk van 31/08 en 1/09.


Covid-19 : feedback OCC & dreigingsniveau


Naar aanleiding van de aankondiging van de versoepelingen op nationaal niveau wenst de bank te evolueren naar code geel en dit vanaf 01/09 terwijl de situatie vooral in Brussel (code rood) verre van optimaal is en waar thuiswerk nog steeds wordt aanbevolen.


De belangrijkste wijzigingen zijn :

  • Versoepelingen ivm interacties op teamniveau rekening houdend met de specifieke veiligheidsmaatregelen. Deze aanvragen moeten dus niet meer via de taskforce verlopen. Zakenlunches, vergaderingen, trainingen, team-buildings en events,… zijn toegestaan.

  • Verplaatsingen tussen alle ING-gebouwen zijn toegestaan.

  • Bezoekers zijn opnieuw welkom in onze gebouwen.


Hybrid Mode: eerste accenten en volgende stappen


Wij als vakbond staan hier zeer sceptisch tegenover en hebben veel bedenkingen om reeds vanaf 20/09 over te schakelen naar hybrid mode. Komt dit kantelmoment niet te vroeg ?We hadden geopteerd om de terugkeer met enkele weken uit te stellen en de evolutie van de Covid-cijfers af te wachten.

Wij hebben tevens geeist dat deze overschakeling op vrijwillige basis gebeurt. "Voor de teams die in Brussel werken, is het belangrijk om rekening te houden met de zorgen van elk individu bij het maken van teamafspraken aangezien thuiswerken nog steeds wordt aanbevolen". Personen met een verhoogd risico of die echt bang zijn om terug te komen (om medische of psychologische redenen) kunnen steeds een e-mail sturen naar Liantis en na overleg met de bedrijfsarts kan deze al dan niet bevestigen dat de persoon thuis blijft werken.

Onder druk van de vakbonden heeft de directie enkele toegevingen gedaan : de toegestane capaciteit van de gebouwen werden verlaagd naar 30% (Zone Centrum) ipv 50% en de parkings blijven tevens beschikbaar voor iedereenIndexatie


Goed nieuws! Vanaf 1 september stijgt je loon met 0,77%. Dit komt omdat er in het PC 310* waarin je werkt een indexatie is voorzien op sectorvlak.

De ACLVB gaat voor betere arbeids- en loonvoorwaarden op sectorniveau. Dankzij jouw lidmaatschap versterk je deze stem aan de onderhandelingstafel.

Allicht zit u nog met vragen en wij kennen graag ook uw mening.

U kan uw opmerkingen opsturen naar: BE-CGSLB-ACLVB


Stuur naar believen door naar collega’s.

Wil u graag op de hoogte blijven ? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief !

Comments


bottom of page