top of page

NIEUWSBRIEF ACLVB JULI 2021Na regen komt zonneschijn !


Na alle onderhandelingen, al die ellendige laatste aankondigingen eindelijk tijd voor de vakantie.

Doe je koffers vol problemen dubbel op slot tijdens je vakantie!

Besteed volop deze tijd om je batterijen op te laden!


Geniet nu volop van de zon, het gezang van vogels of de golven van de zee, van een aperitiefje, een goed wijntje. Koester nu de momenten met je familie en je vrienden.

Er ligt nog heel wat werk op de plank.

Laten we eerlijk zijn, welke konijnen toveren ze nog uit hun hoed?

De ellende is nog niet voorbij… Zondagswerk ? Telewerk echt aan 50% voor iedereen? Altijd meer flexibiliteit in schema's, op werkplekken, overuren, aangekondigde maar niet duidelijk gedefinieerde budgetten, details die ontbreken of niet worden aangepakt, vrijwillig of niet, nieuwe uitdagingen op echt vrijwillige basis ? Wat brengt de nieuwe functieclassificatie nog teweeg ?

Maar maak je geen zorgen, we blijven waakzaam, je kunt rekenen op je favoriete vakbond die welwillend is en die "nee" durft te zeggen wanneer de grenzen worden overschreden.

Wij zorgen voor uw belangen, uw morele gezondheid en uw rechten.

En samen komen we er!


Verhoging aanvullende kinderbijslag

Kinderen van VOSSCO-leden ontvangen elke maand een aanvullende kinderbijslag. Dat bedrag wordt rechtstreeks gestort op een ING BE-spaarboekje of ING BE-rekening op naam van het kind. Het ingeven of wijzigen van het rekeningnummer moet je zelf ingeven via "Self'Service".


Bedrag

< 3 jaar : € 35

3 < 18 jaar : €15

18 < 25 jaar : €20


Vergeet niet : er is tevens een gedeeltelijke terugbetaling van de inschrijvingskosten in vakantiestages/kinderopvang en dit voor kinderen (3j t/m 11j) van VOSSCO-leden.


Gezondheidscampagnes


VOSSCO biedt je een extra terugbetaling van € 50 voor vijf onderzoeken :

  • Consultatie hartonderzoek

  • Consultatie melanomenonderzoek

  • Consultatie oogtest

  • Consultatie diabetes

  • Consultatie hoortest


Voorstel van ACLVB om dit uit te breiden naar alle leden van het gezin (werknemer, partner alsook de kinderen). Het voorstel is aanvaard.

De tussenkomst van € 50 geldt per persoon en per onderzoek.


Budget bureaumateriaal


Tijdens het CPBW van 15 juni hebben wij de directie gevraagd hoever het staat in de toekenning van de 750 euro die in de laatste CAO was uitgetrokken voor de aanschaf van ergonomische apparatuur.

Ons werd verteld dat dit geen directe bonus is, maar een toegewezen budget dat moet worden besteed aan specifieke leveranciers waarvan de analyse aan de gang is.

Bovendien bespreekt het management de belastingkwestie met de verantwoordelijke organisaties en kan daarom niet met zekerheid antwoorden over de beschikbaarheid van dit geld, maar het is duidelijk dat vóór september de kranen dicht zijn.

Wij herinneren u eraan goed voor uzelf te zorgen, zeker nu net vóór de vakantieperiode nieuwe werkgewoonten zich aankondigen.

En om u voor te bereiden op een verstandige besteding van uw geld, raden wij u aan een videoconsultatie met een ergonoom te beleggen.

Hierbij al enkele ergonomische tips voor een juiste houding :


Ergonomie_juiste_houding_bureau_A4_1019_NL
.pdf
Download PDF • 57KB
if3220n_-_infodocument_ergonomie_voor_de_thuiswerker
.pdf
Download PDF • 253KB

Indexatie


Goed nieuws! Vanaf 1 juli stijgt je loon met 0,35%. Dit komt omdat er in het PC 310* waarin je werkt een indexatie is voorzien op sectorvlak.

De ACLVB gaat voor betere arbeids- en loonvoorwaarden op sectorniveau. Dankzij jouw lidmaatschap versterk je deze stem aan de onderhandelingstafel.


Het ACLVB-team wenst je een spetterende vakantie!

Hierbij alvast de vakantiekalender voor volgend jaar !
Vakantieplanner 2022 ZC
.pdf
Download PDF • 190KB

Vakantieplanner ACLVB 2022 ING Zone West
.pdf
Download PDF • 190KB
Comments


bottom of page