top of page

Maak je stem waar !


Het is bijna zover, de sociale verkiezingen starten zo dadelijk en je hebt de mogelijkheid tot woensdag 22 mei (11u) om jouw stem uit te brengen op zowel het CPBW als op de OndernemingsRaad.

We hopen op een fantastisch resultaat zodat we onze verdere werking van de laatste jaren voor jullie kunnen voortzetten.

Niet de luidste roepers, wel de vinnigste verdedigers, dat zijn onze ACLVB-onderhandelaars!

Steeds doordacht, zonder verlies van focus. Dat maakt ons tot de meest efficiënte vakbond.

Alvast dank voor jullie stem.


Waarom een stem voor ACLVB ?
Vrije visie, eigen stem!

ACLVB is politiek onafhankelijk. We zijn liberaal in de echte zin van het woord: jij bepaalt de koers, we dringen je geen standpunt op.


No-nonsense vakbond?

Dan ben je bij ACLVB aan het juiste adres! Want met constructief onderhandelen als één team bereik je het meest. Alles begint bij wederzijds respect.Meer verhaal, minder kabaal!

ACLVB is dé vakbond die overleg kiest boven staken. We boosten overleg om tot oplossingen te komen.

Our Together for progress 2024 - 2028 is ”Doenbaar & menselijk werk”!

 

Sinds de grote herstructurering in 2016 is de bank niet meer gestopt met haar “Business evoluties”.

De ACLVB heeft haar verantwoordelijkheid genomen en telkens de pijnpunten aangekaart bij de directie. Steeds opnieuw wanneer de besprekingen gingen over verdere personeelsafbouw bij ING.

 

De stijgende werkdruk bij het personeel en een significant verhoogd absenteïsme vragen onze absolute aandacht. Een aangename werkomgeving is voor ons prioriteit. Zowel op de werkvloer als bij het telewerken thuis. Een echte work-life balance met meer autonomie en zelfbeschikking.

 

Na jarenlange “evoluties” is er nood aan meer stabiliteit en minder transformaties. De focus moet meer gaan naar het bedienen van onze klanten en de ruimte voor het behalen van commerciële resultaten die voldoening geven in het dagelijks werk , veeleer dan voor de zoveelste keer energie steken in het zoeken naar een nieuwe job.

 

Onze verhoogde aanwezigheid op de werkvloer samen met een goede en juiste communicatie blijft ons engagement.

 

Wij hebben ambitie om te groeien en u kan ons steunen om deze te realiseren.

2024 - 2028 moet een legislatuur worden volledig in het teken van het personeel.

 

 

Ons programma voor de komende 4 jaar !
ACLVB gaat voor: dat gemaakte afspraken en het sociaal overleg gerespecteerd worden met respect voor het personeel !


ACLVB gaat voor: werkbaar werk. Met bijzondere aandacht voor de erkenning van de problematiek van de langdurige zieken en de re-integratie na lange afwezigheid.


ACLVB gaat voor: dat er meer erkenning komt voor de inspanningen van het personeel, met een aangepast en eerlijk variabel loonbeleid.


ACLVB gaat voor: dat alle middelen worden ingezet om de werkomgevingen van medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken. Er moet meer ingezet worden op mobiliteit met o.a. voldoende fietsstallingen, kleedkamers, lockers en laadmogelijkheden.

ACLVB gaat voor: meer volwaardige werkposten om in de best mogelijke arbeidsomstandigheden te kunnen werken wanneer men naar kantoor komt.
ACLVB gaat voor: een echte verbetering van de koopkracht en een gelijke behandeling voor iedereen bij de invoering ervan. Ook voor nieuwe en jonge werknemers en/of kaderleden. (Cfr. maaltijdcheques, telewerkvergoeding, winstpremie, flex, ...)

ACLVB gaat voor: een eerlijke evaluatieprocedure met een eerherstel voor de procedure van de tweede kans die door de directie werd omgedoopt naar de procedure laatste kans.


 


Indien jullie ook deze mening zijn toegedaan, steun ons en geef je stem aan de kandidaten van de Liberale Vakbond ACLVB. Zij zullen jullie niet teleurstellen.

Wij gaan ervoor, elke dag opnieuw !


Onze kandidaten :


Kandidaten Zone Centrum - Zone Zuid
Kandidaten Zone West - Zone Oost


Comments


bottom of page