top of page

Blue Flash 10/2023


Manilla Blues (No Fake News)


Is het niet duidelijk dat ING met de nieuwe cao Business Evolutions 2023-2025 de wet-Renault omzeilt door in schijven werknemers te laten vertrekken? We denken ook niet dat door honderden banen naar Manilla over te hevelen we in de toekomst een betere klantervaring kunnen aanbieden. Zij die ons voorhouden dat de ware doelstellingen van Route24 een vereenvoudiging van processen zouden zijn en dat we klant op de eerste plaats zetten. Niets is minder waar. Route2C4 ?

Zoals de oorlog in Oekraine door enkelingen als een militaire operatie wordt beschouwd spreken anderen over een evolutie in plaats van een reorganisatie. We weten niet waartoe dit alles ons zal leiden, maar we verkeren als personeelslid in de grootste onzekerheid.

Kunnen we als werknemer nog voor ING als echte ambassadeur optreden, de orange code belichamen, de anderen motiveren?

Deze sociale dumping door ING leidt tot een ernstige ondergraving van ons sociaal zekerheidsstelsel. Het zorgt ervoor dat we als Belgische werknemers, uit de markt worden geprijsd.

Wordt vervolgd !
Wij jij ons team versterken ?

ACLVB is politiek onafhankelijk. We zijn liberaal in de echte zin van het woord: jij bepaalt de koers, we dringen je geen standpunt op.

Sleutel mee aan de werkomstandigheden en het welzijn van alle werknemers.

Jouw engagement heeft een gigantische impact op het leven van jezelf en al je collega's.Goed nieuws voor de fietsers, maar opgelet voor ...


Meer werknemers kiezen ervoor om met de fiets naar het werk te gaan. In quasi alle gevallen hebben deze werknemers dan recht op een vrijgestelde vergoeding per gefietste kilometer van en naar het werk. Voor 2023 bedraagt het maximum € 0,27 per kilometer.


Vanaf 2024 stijgt deze met maar liefst 30% door tot maximum € 0,35 per kilometer.

Maar opgelet voor enkele valkuilen! Lees er alles over in onze nota.


Ontdek tijdskrediet en landingsbanen

In november nodigt ACLVB je uit voor een informatieve avond over tijdskrediet en landingsbanen. De wetgeving rondom deze thema's kan complex zijn, daarom organiseren we deze informatieavond. De infosessie wordt op verschillende plaatsen in Vlaanderen georganiseerd.
KB rond koopkrachtpremie gepubliceerd


Doordat de Regering heeft beslist om de maximale loonmarge voor 2023 en 2024 vast te leggen op 0%, zijn behalve indexeringen en baremieke verhogingen momenteel helaas geen loons-verhogingen mogelijk. Wel kunnen ondernemingen die goed presteerden in 2022, nu een eenmalige koopkracht-premie toekennen aan hun werknemers.De koopkrachtpremie in een notendop

  • de koopkrachtpremie mag slechts worden uitgereikt vanaf 1.6.2023 tot en met 31.12.2023 aan werknemers van bedrijven die in 2022 een hoge of uitzonderlijk hoge winst behaalden of die goede resultaten tijdens de crisis behaalden

  • de premie mag maximum € 500, dan wel € 750 bedragen, en hangt af van wat je sector of je bedrijf beslist. Bij ING is deze € 500.

  • de premie dient uitgekeerd te worden in de vorm van een cheque (vervaldatum 31.12.2024) en geldt uitsluitend voor de aankoop van producten die je normaal kan betalen met maaltijdcheques of ecocheques; in principe gaat het om elektronische cheques, maar papieren cheques zijn niet verboden

  • op de premie zijn geen belastingen verschuldigd; je werkgever betaalt wel 16,5% RSZ-bijdrage

Heeft u echter nog vragen? Contacteer uw ACLVB afgevaardigde of stuur een mail naar:


留言


bottom of page